OM OSS

Är föreningen i Skaraborg som verkar för bättre livssituation och rättigheter för utsatta grupper i samhället med grund i HBTQ-rörelsen.

Syftet med vår verksamhet är att synliggöra en mångfald av uttryck i samhället och verka för allas lika värde genom att samordna och arrangera Skövde Pridefestival, en konst- och kulturfestival. Vi skapar mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal, reflektion, attitydförändring och samhällspåverkan. Vi vill uppmuntra till ett öppnare samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet, könsuttryck, etnicitet, kultur, social status och/eller möjlighet att delta i samhällets aktiviteter.

Skövde Pridefestival är en kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för HBTQ -personer och andra utsatta grupper samt för alla som stöttar och känner sig delaktiga i dessa värderingar som verkar för allas lika värde och ökad jämlikhet i samhället. Festivalen är till för att lyfta upp normkritik och verka för en positiv samhällspåverkan.

Genom våra arrangemang och samarbetspartners är vi en kraft för positiv förändring lokalt och globalt.

Skövde Pridefestival är ett varumärke som tillhör föreningen Pride Skaraborg. Föreningens logotyper är skyddade enligt copyrightlagen och även registrerade trademarks.

Föreningen Pride Skaraborg är partipolitiskt och religiöst obundna, Det är vår förening som arrangerar Skövde Pridefestival & paraden sedan 2015 i Skaraborg.


Föreningens styrelse

Cassandra Kinnunen, Ordförande

Cassandra besitter mångåriga erfarenheter av föreningsverksamhet bland annat som vice ordförande, ledamot & valberedning i tidigare föreningar. Inom Stockholm Pride har hon varit långtidsvolontär. Ansvarsområden inom Pride Skaraborg är utöver styrelseuppdraget ansvarig för logistik och säkerhet.  Cassandra har varit invald i föreningens styrelsen sedan grunden och starten 2015 då som ledamot.

Intressen: På fritiden pysslar Cassandra gärna med modelljärnväg, sjunger i St:a Helena Kyrkokör och meckar gärna med sina fordon & kan även ibland få för sig att fotografera eller skriva av sig i sin blogg.

Maria Jern, Vice Ordförande

Kommunpolitiker i Falköping. I föreningen ansvarar Maria främst för våra föreläsare, invigningstalare m.m. Hon är även pressansvarig samt har delansvar för sociala medier samt säkerhet. Maria har mångårig erfarenhet i priderörelsen. Maria är vice ordförande i Paraplyföreningen Svenska Pride. Maria är även verksam i Stockholm Pride på chefsnivå.

Maria är föreningens pressansvarige och det är därmed Maria som media kontaktar gällande frågor rörande styrelsens medlemmar, föreningen Pride Skaraborg och föreningens evenemang. Kontaktuppgifter enligt nedan:

073-5926196 | skovdepride@gmail.com

 

Oscar Nilsson, Kassör

Boende i Falköping. Sambo med Louise och katten Sammy.

Jobbar på Mc Donalds som arbetsledare i Falköping. Spelar gitarr i ett hårdrocksband. Har varit verksam i föreningen sedan 2016. Intressen: musik, tv-spel, bröd- och sällskapsspel.

 

 

Louise Jern, Ersättare

Boende i Falköping. Sambo med Oscar, föreningens kassör,
och katten Sammy. Brinner för HBTQ-frågor och att alla har lika värde. Har varit volontär under de senaste Skövde Pride-festivalerna. Intressen: musik, läsa böcker, kreativ pysslande, familj och vänner. Går gärna på hårdrockskonsert med sambon.

 

 

Theres Björkehög, Ledamot

Information inom kort.

 

Uppdaterad 2021-04-10