OM OSS

Är föreningen i Skaraborg som verkar för bättre livssituation och rättigheter för utsatta grupper i samhället med grund i HBTQ-rörelsen.

Syftet med vår verksamhet är att synliggöra en mångfald av uttryck i samhället och verka för allas lika värde genom att samordna och arrangera Skövde Pridefestival, en konst- och kulturfestival. Vi skapar mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal, reflektion, attitydförändring och samhällspåverkan. Vi vill uppmuntra till ett öppnare samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet, könsuttryck, etnicitet, kultur, social status och/eller möjlighet att delta i samhällets aktiviteter.

Skövde Pridefestival är en kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för HBTQ -personer och andra utsatta grupper samt för alla som stöttar och känner sig delaktiga i dessa värderingar som verkar för allas lika värde och ökad jämlikhet i samhället. Festivalen är till för att lyfta upp normkritik och verka för en positiv samhällspåverkan.

Genom våra arrangemang och samarbetspartners är vi en kraft för positiv förändring lokalt och globalt.

vde Pridefestival är ett varumärke som tillhör föreningen Pride Skaraborg. Föreningen Pride Skaraborg är partipolitiskt och religiöst obundna, Det är vi som arrangerar Skövde Pridefestival & paraden sedan 2015 i Skaraborg.


Föreningens styrelse

Christian Kinnunen, Ordförande

Utbildad & verksam ordningsvakt och väktare. Just nu verksam inom produktion av medicinteknisk utrustning samt kollektivtrafiken. Christian besitter mångåriga erfarenheter av föreningsverksamhet bland annat som vice ordförande, ledamot & valberedning i tidigare föreningar. Inom Stockholm Pride har varit långtidsvolontär, Christian arbetat med ledning, säkerhet, logistik samt inom musik med VIP & Loge.

Christians ansvarsområden inom Pride Skaraborg är utöver styrelseuppdraget som ordförande Säkerhet & logistik. Christian har varit invald i föreningens styrelsen sedan starten 2015 då som ledamot.

Intressen: Hälsa & Fitness, Modelljärnväg, Kyrkokören , fordon & fotografering.

Maria Jern, Vice Ordförande

Kommunpolitiker i Falköping. I föreningen ansvarar Maria främst för våra föreläsare, invigningstalare m.m. Hon är även pressansvarig samt har delansvar för sociala medier samt säkerhet.

Maria har mångårig erfarenhet i priderörelsen. Hon satt i ledningsgruppen för Regnbågsparken under West Pride med säkerhetsansvar 2013. Hon har varit långtidsvolontär under Stockholm Pride. Sedan 2015 har hon suttit i Ledningsgruppen för Pridehouse. Från och med 2016 har Maria gruppledaransvar för säkerheten på Pridehouse under Stockholm Pride.

Intressen: Familjen – varma, bullriga, underbara. Samhällsdebatt. Musik. Skog och vatten.

Maria är föreningens pressansvarige och därmed Maria media kontaktar gällande frågor rörande styrelsens medlemmar, föreningen Pride Skaraborg och föreningens evenemang. Kontaktuppgifter enligt nedan:

073-5926196 | skovdepride@gmail.com

Kristina Häggblom, Ledamot

Är en Stockholmstjej som har hittat till Skövde. Hon har tidigare arbetat som volontär på Stockholm Pride med säkerhet, scendike & artistsäkerhet.

Kristina studerar just nu till undersköterska då hon tycker om att hjälpa människor och vill alla väl .

Intressen: Kristina har ett stort intresse för mat & dryck, umgås med vänner och tar gärna spontana resor till Stockholm & Göteborg.

Max Printzell, Sekreterare

Info inom kort.

Oscar Nilsson, Kassör

Info inom kort.

Louise Jern, Ersättare

Info inom kort.

Oliver Meyner, Ledamot

Info inom kort.

Uppdaterad 2018-08-21