Transgender Day if Remembrance

”Den 20 november varje är infaller Transgender Day of Rememebrance (TDoR) över hela världen där man minns och visar respekt för transpersoner dödade i hatbrott. Men denna dag är inte enbart för att minnas, utan för att visa stöd för alla transpersoner i vårt land och resten av världen.

Transflaggan skapades av amerikanen och transkvinnan Monica Helms 1999 som har beskrivit transflaggan såhär:

”Ränderna på toppen och botten är ljusblå, den traditionella färgen för pojkbebisar. Ränderna bredvid dem är rosa, den traditionella färgen för flickbebisar. Randen i mitten är vit, för dem som är intersexuella, genomgår könskorrigerande behandling eller anser sig ha en neutral eller odefinierad kön. Mönstret är sådant att oavsett vilket sätt du än visar det, är det alltid rätt och betyder att vi finner korrekthet i våra liv.” (källa. wikipedia)

Transflaggans färger betyder:

Ljusblå, traditionella färgen för pojkar
Rosa, traditionella färgen för flickor
Vit, för de som är intersexuella, genomgår sexkorrigeringsbehandling eller anser sig vara neutral eller odefinierat kön. (Vissa vill ändra sin kropp, andra inte) ”

Text genom Happy Pride.