Pride UNG med Nyeport, Normkit och Ungdomsforum!

Pride Skaraborg presenterar med glädje söndagen den 1 oktober som Pride UNG – en dag med extra fokus på unga i Skövde och Skaraborg! Dagen arrangeras i samarbete med Nyeport, som är HBTQ-certifierade och som under årets alla dagar jobbar med frågor som rör unga och HBTQ. I år skapar de TILLSAMMANS med Pride Skaraborg, Normkit och Ungdomsforum Pride UNG! Nedan kan ni läsa om aktiviteterna de håller i.

 

Normkritiskt samtal med NormKit
En norm kan ses som en oskriven regel. Det finns normer som kan vara bra att ha som t.ex. att en står i kö när en t.ex. handlar. Men det finns även normer som förtrycker människor och de är de normerna vi i NormKit vill synliggöra så att det kan ske en förändring.
Företaget NormKit är ett UngDriveföretag som har skapats av Lova Linde och Sara Kardirsson. Lova och Sara säljer föreläsningar om normkritik, med ambitionen att bidra till ett samhälle där en accepterar sina medmänniskor, och var och en känner sig trygg och inkluderad.

Normkits föreläsning och samtal hålls i föreläsningstältet på Hertig Johans torg kl. 12.00 den 1 oktober.

 

 

Skövde ungdomsforum äger tältet!
Ungdomsforum tar och gör plats i tältet för dig som är ung och intresserad av att påverka.
Ungdomsforum är härligt gäng drivna ungdomar som brinner för demokrati och påverkan! Vår målgrupp är unga i Skövde mellan 13-25 år och vi träffas för att diskutera och påverka Skövde och hur det ska se ut här både nu och i framtiden. Vi tycker att unga är medborgare precis som alla andra, att man ska sluta se unga som en homogen grupp och att unga inte bara är framtiden, utan även nu!

Ungdomsforum äger föreläsningstältet från och med 14.00 den 1 oktober.