FÖRELÄSARE – CHARLOTTE SIGNAHL: MÅNGFALD – BESVÄRLIGT HÄRLIGT?!

 

Pride Skaraborg välkomnar Charlotte Signahl som föreläsare under Skövde Pride!

Charlotte har sedan 2006 varit företagare med fokus på föreläsningar, utbildning och att moderera och processleda konferenser. I hennes utbildningsbakgrund finns bland annat historia, sociologi, psykologi, teologi och mänskliga rättigheter. Lördagen den 30 september kommer hon till Skövde för att föreläsa om ”Mångfald – besvärligt härligt?! Om normkritik och intersektionalitet”.

Vad är egentligen jämställdhet? Är det skillnad på att bemötas och mötas? Vad har HBTQ med jobbet att göra? Rättighet, lönsamhet, möjlighet, verklighet? Varför jobbar vi med dessa frågor? Vilka roller spelar du och vilka roller får andra dig att spela? Vad menar vi egentligen med mångfald och framförallt, om den nu är så viktig – hur görs den?

 

 

 

 

Delar av innehållet:

·         Ord – hur uppfattas olika ord och vad händer med dem över tid? Hur bemöter vi varandra? Hur påverkar användandet av ord oss själva?

·         Makt – hur gör vi makt? Jämställdhet, jämlikhet och demokrati är inget vi har – det är något vi gör hela tiden och som måste underhållas.

·         Vad är en samhällsnorm? Hur kan den se ut och hur påverkar den oss? Vad är privilegier och vem har dem och när?

 

Missa inte att lyssna på Charlotte kl. 11.00 i föreläsningstältet på Hertig Johans torg den 30 september.