FÖR DE MINDRE PRIDE’ARNA – KORANS MAGISKA VÄRLD!

I Västafrika berättas sagor till den vackra klangen från instrumentet kora. Följ med rakt in i denna förtrollade värld av sånger och sagor med rötter från en månghundraårig historia. Barnen får även sjunga och klappa med och prova på några enklare danssteg från Västafrika.

Maher Cissoko är den yngste brodern i en stor jalifamilj. Musiken har varit med honom genom hela livet och kora är inte det enda instrument han spelar. Han har läst vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm och jobbar i dag som musiker.

”Min pappa och mina systrar fokuserade på att få mig att hålla mig till mina rötter. En jalis rötter är att ge glädje och värme till människor. Det är precis vad vi gör idag.” – Maher

Med sig har Maher Tapha Ndiongue som är utbildad musiker och fritidspedagog med speciellt intresse för lärande och utveckling, pedagogiskt ledarskap och specialpedagogik. Som musiker är han mångsidig och spelar gitarr, trummor, piano, slagverk och sjunger.

Tillsammans berättar de bland annat sagan om den stora ormen Miniamba och spelar både traditionell och nyskriven musik.
Föreställningen passar för barn mellan 3-9 år.

 

Maher2