ÅRETS INVIGNINGSTALARE

 

Christian Valtersson
Christian Valtersson

 

Det är med stor stolthet vi i Pride Skaraborg, arrangör av Skövde Pride 2016, presenterar Christian Valtersson, ordförande för Stockholm Pride, som vår invigningstalare den 19/8 kl. 17.00 från scenen i Prideområdet.

Christian Valtersson har varit politiskt sakkunnig på samordningskansliet, en del av statsrådsberedningen, i den sittande regeringen. Han valde att lämna detta uppdrag i slutet av 2015.

Christian har varit vice ordförande i styrelsen för Stockholm Pride i två år, under Sandra Ehnes ordförandeskap, och jobbar till vardags vid en av de större kommunikationsbyråerna i Stockholm.

Vid årsmötet 2016 blev Christian vald till ordförande för Stockholm Pride.

Stockholm Pride kommer 2018 gemensamt med Westpride, Göteborg, arrangera Europride, det europeiska pridefirandet som varje år tilldelas en arrangör i Europa.

Ett pridefirande för hela Sverige, i Europa.

Christian har ett mångårigt engagemang rörande HBTQ – frågor och inom Priderörelsen.

“Det är en ära att få invigningstala på Skövde Pride, i synnerhet då temat GRÄNSLÖS ligger mig varmt om hjärtat. Att verka för ett samhälle där gränser mellan människor får mindre betydelse och alla får leva var den vill och hur den vill är frågor som jag arbetat för länge”, säger Christian Valtersson.

“Vi hade inte kunnat få en mer engagerad talare på det här temat. Vi är så glada och stolta över att Christian kommer till oss den 19/8 och inviger årets Skövde Pride med vårt tema GRÄNSLÖS.” säger Sarah Fagerström, nyvald ordförande för Pride Skaraborg.